باقلا قاتق
باقلاقاتق با دستور یلدا
مواد لازم برای ۴ نفر
۳۵۰ گرم لوبیا پاچه باقلا یا لوبیای کشاورزی
یک بوته سیر شامل حدودا ۷ حبه سیر
شوید تازه پاک شده به وزن خالص ۱۴۰ گرم
تخم مرغ ۴ عدد
فلفل زرچوبه نمک به مقدار لازم
دستور:
لوبیا ها را یا از شب قبل خیس می کنیم یا اینکه پس از ۵ دقیقه جوشیدن یک ساعت ماندن و خیس خوردن سپس آن ها از روی گاز برداشته و تا خنک شدن آن را کنار می گذاریم. پس از سرد شدن در این مرحله باید پوست لوبیا ها براحتی کنده شود و دولپه می کنیم.
اکنون لوبیاها را درون ماهیتابه ریخته و با کمی کره تفت می دهیم چند دقیقه ، سیر را یا رنده می کنیم یا می کوبیم و در همین حال سیر، زردچوبه و نمک و شوید خرد و ریز شده را اضافه می کنیم در صورت تمایل کمی فلفل سیاه هم اضافه می کنیم.
پس از اینکه کلا این مواد با هم چند دقیقه تف داده شدند بسته به جنس لوبیا آب اضافه میکنیم بعضی ها زود پز هستن و آب زیاد نمیخواهند چون له میشود. آب تا بالای مواد را باید بگیرد اگر در حین پخت آب مواد کم شد حتما باید آب داغ جوشان آماده از کتری اضافه شود و نه آب سرد.
حواسمان به غذا هست و سر میزنیم وقتی دانه لوبیا پخت و آبش کم شد .شعله را کم میکنیم وتوش ۴ تا تخم مرغ میشکنیم و هم میزنیم و می گذاریم تخم مرغها سفت شود و خودش را بگیرد و کم کم جابیفتد .
غذا آماده است. بعضی مواد مانند سیر و شوید را می توان براساس سلیقه تغییر داد مثلا من خودم از غذای پر سیر و پر شوید خوشم میاد.
وقتی دانه باقلا یا لوبیا پخت و ابش کم شد .شعله را کم میکنیم وتوش تخم مرغ می اندازیم . کم کم جابیفتد .
برای ۲۵۰گرم لوبیا یا باقالی ۳ عدد تخم مرغ و به مقدار دلخواه شوید حداقل ۱۵۰ گرم شوید خرد شده تازه